HCR ’t Raedhûs breidt uit met acht hotelkamers

Geplaatst op 29 december 2021
HCR 't Raedhûs breidt uit met acht hotelkamers

Op één van de mooiste locaties in de historische binnenstad van Dokkum bevindt zich Hotel-Café-Restaurant ’t Raedhûs. Met een prachtig terras plus terrasboot(!) op steenworp afstand van het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht, tien hotelkamers en een restaurant waar heerlijk gegeten kan worden is er altijd reuring in en rondom de horecazaak.

Sape Woudman, eigenaar van ’t Raedhûs, houdt wel van wat leven in de brouwerij. Daarom is de ondernemer altijd bezig met nieuwe plannen, verbouwingen en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om zijn gasten zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Zodoende startte hij enkele jaren geleden met een fietsverhuur en schaftte hij onlangs ook enkele E-choppers aan. Het historische pand tegenover ’t Raedhûs werd aangekocht om op de verdieping een recreatiewoning in te realiseren en momenteel wordt ook het hotel uitgebreid met maar liefst acht extra hotelkamers.

“Deze zullen tegen het begin van 2022 klaar zijn. In het midden van de kamers komt een knusse binnentuin die we in mediterrane sferen willen omtoveren”, aldus de horecaman. “De afgelopen jaren zijn we eigenlijk continu bezig geweest met verbouwingen. We liepen tegen ruimteproblemen aan en daarom zijn we met de eigenaar van het pand naast ons om tafel gegaan. Dat pand hebben we kunnen kopen en zodoende hebben we het restaurant kunnen uitbreiden, de keuken een betere en ruimere plek kunnen geven en daar acht nieuwe hotelkamers kunnen realiseren.”

Speciaalbiercafé of luxe viszaak?
Ook het pand tegenover ’t Raedhûs, aan de waterkant, moet nog deels onder handen worden genomen. “Boven zijn we bezig met een recreatiewoning, die is bijna klaar”, vertelt Woudman. “Wat er daar beneden komt ben ik nog niet helemaal over uit. ‘T Raedhûs heeft wel wat de naam een bruincafé te zijn, terwijl we ook echt gewoon een goed restaurant zijn met een goede chefkok in de keuken. Je kunt hier heerlijk eten en dat lijkt nog wel eens wat te worden vergeten. Het kan zijn dat ik daarom het café en restaurantdeel ga scheiden zodat het goed duidelijk is dat je in ’t Raedhûs goed kan eten, terwijl je aan de overkant daarna terecht kan in een speciaalbiercafé of iets in die richting. Maar het kan ook nog best iets heel anders worden, een luxe visrestaurant bijvoorbeeld. Dat hangt af van allerlei ontwikkelingen in de markt.”Dokkum zit qua toerisme in de lift en dat doet Woudman goed om te zien. “Dokkum is echt goed bezig. Er is een grote diversiteit aan horeca, we hebben de toerist echt iets te bieden.”

Topchef Michael Roest
Waar Woudman ook trots op is, is de samenwerking met topchef Michael Roest van Restaurant De Waard van Dokkum. “Op de achtergrond krijgen onze koks culinaire ondersteuning van Roest om zo een kwaliteitsslag te kunnen maken in de keuken. Michael vindt dat leuk om te doen en wij kunnen zo nog meer kwaliteit bieden. Dat is een hele fijne samenwerking.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@ondernemendnetwerknoordoost.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: